5 načina da uvek budete srećni

Da li želite da promenite loše stvari u svom životu?

Da li vam je dosta briga i neispunjenosti?

Da li ste spremni da prihvatite sve što vam se pruža?

Ako sagledamo lepe stvari oko nas i u nama, shvatićemo da je potrebno samo jedno veliko DA koje će nas voditi ka sreći....

Postoji mnogo načina da sebi obezbedimo radost i ispunjenje, a ovo su samo neki od njih:

1. Vizualizacija

Kakve su nam misli takav nam je i život. Mnogi majstori meditacije, NLP-a, biznisa i drugih sfera tvrde da subjektivno mišljenje predstavlja najmoćniji alat koji posedujemo. Ništa magijski u ovome ne postoji već prosta  uzročno-posledična veza između misli i dela. Naime, ako zamišljamo bolje sutra, našu um priprema naše telo za delovanje, a vizualizacija kao pomisao na potencijalno bolje stanje postaje ogromna motivacija za napredak. Zamišljajte novac, ljubav, zdravlje, prijatelje u formi blagostanja koje neizbežno dolazi i videćete da će sreća postati konstanta koja se podrazumeva.

 

...

creative_visualization

2. Provedite više vremena sa porodicom

Zona komfora. Često će vas savetovati da iskoračite iz iste, međutim, zona koju predstavlja okruženje naših najbližih je vrlo lekovita. Pružite svojoj porodici najbolju verziju sebe, zapitajte se šta možete divno učiniti za njih i krenite u bezuslovno pružanje ljubavi kakvi god oni bili. Vežbajte toleranciju i budite istinski nežni, kako u rečima, tako i u delima. Kada ste sa njima, ostavite sve drugo po strani.

 


...

family-time-3

3. Plešite Swing

Vrlo jednostavan način da obezbedite sebi konstantno zadovoljstvo, uživanje i sreću. Swing je jedan brz, energičan i zabavan ples koji se pleše na svega par mesta u svetu baš sa ovim ciljem. Sa prijateljima koje ćete steći putem ovog plesa formiraćete zajednicu koja se dobro zabavlja i zna za šta živi. Pored toga što je fenomenalno zabavan, Swing će učiniti da budete u odličnoj fizičkoj formi, što je svakako jedan od najbitnijih segmenata kvalitetnog života. Preporučujemo da probate. Više informacija (click here).

 

...

4. Bavite se meditacijom

Disciplina duha, mir, širenje svesti... Naučno je dokazano da meditacija poboljšava rad srca, snižava pritisak, pojačava imunitet, utiče na lučenje serotonina (hormon sreće) koji čini da se osećamo zadovoljno i pozitivno. Počnite sa vođenom meditacijom. Uvek je poželjno da imate učitelja, ali je za početak sasvim ok da krenete u istraživanje od youtube-a.

 

...

Meditation

5. Trenirajte redovno

U zdravom telu zdrav duh... Zadajte sebi dnevnu normu fizičkih aktivnosti koju ćete ispuniti. Sklekovi, trbušnjaci, zgibovi, čučnjevi ili istezanje (yoga) mogu biti polazište od koga ćete krenuti putem izgrađivanja samodiscipline. Kada steknete ovakav vid rutine bićete primetno zadovoljniji sobom. Norme koje postavljate treba da budu samo vaše, ali se trudite da pomerite granice iz dana u dan. Formula za postizanje vrhunskih rezultata: koliko mogu + 1 😉

 

...

lf_sportspecifictraining2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *