Kolko konj 4 noge ima?

Plesna predstava? Da, ali...

Avangarda, apstrakcija, dubokoumno pristupanje sceni... Njaaaa, ostavićemo to Beogradu. Naš cilj je da stvorimo remek delo koje će se dopasti prvo nama, onda našoj baki, mami, tati, prijateljima, a potom i svima onima koji će tražiti dublju poruku ovog scenskog žanra.

POSTER

"Kolko konj 4 noge ima" je upravo to, predstava koja će vas dovesti do suza u jednom, a naterati vas na debelo razmišljanje u drugom trenutku. Sve to ćemo upakovati u ples, jer je ples oružje kojim najbolje baratamo.

Negde daleko na divljem zapadu, u zemlji drvenih konjića na štapiće, pojavila se reč o konju koji slobodno luta predelima i galopira sa svih svojih 4 nogu. U zemlji u kojoj je ovakav pokretački resurs deficitaran, svi  polaze u potragu za njim. Reč odlazi i na daleki istok, što eskalira u sukob dva ovozemaljska polariteta. Birokratski organi se brinu za legalnost ovakvog konja, policija izlazi na teren, vlada ga želi kao svoje oružije, neki žele samo dobar gulaš, a kriminalci su mu već odredili cenu na crnom tržištu. Postoje glasine da konj nije sa ove planete, kao i da ima veliku magijsku moć... Ko će se prvi, a ko poslednji dokopati konja?

Ovo je predstava sastavljena od 100 plesača od kojih 90% čine deca. Premijera se najavljuje za februar 2017-te godine.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *