Cardano će omogućiti korisnicima da pokreću pametne ugovore kada se pojavi hard fork

Osnivač Cardana Charles Hoskinson obavestio je zajednicu o predstojećim ažuriranjima na blockchainu Cardano (ADA)

Cardano će omogućiti korisnicima da pokreću pametne ugovore kada se pojavi hard fork
3 min čitanja

Charles Hoskinson je nedavno razgovarao o ažuriranjima koja dolaze u Cardano. Osnivač je govorio na svom strimu uživo na Youtube. Hoskinson je izjavio da „radimo po rasporedu, stvari se kreću, odmiču“ govoreći o predstojećem Alonzo hard forku.

Hoskinson je govorio o zahtevima potrebnim za ažuriranju fork-a, priznajući da je potrebno mnogo rada. „Postoje dve paralelne staze u toku u isto vreme za lansiranje Alonza, numera broj jedan je događaj kombinacije hard fork -a, strogo o tome da se Alonzove sposobnosti dovedu do čvora, a druga staza je o izgradnji infrastrukture oko tog čvora koja omogućava pokretanje koda van lanca i na lancu i stvaranje potpunih dApp-ova.

Hoskinson veruje da će većina razvojne infrastrukture biti izgrađena između avgusta i septembra. Osnivač je izjavio da će korisnici moći da pokreću pametne ugovore od trenutka kada hard fork dođe na infrastrukturu Cardano. Ažuriranje će ponuditi „bolje okruženje za razvoj i primenu Cardano aplikacija“, rekao je Hoskinson.

Hoskinson očekuje da će Cardano proširiti svoje globalne napore usvajanja sa predstojećim fork-om. Hoskinson očekuje da će, kada stignu pametni ugovori, „dApp ekosistem za njih znatno porasti, pa će od prvog dana ljudi pokretati stvari na Cardanu na blockchainu, a sofisticiranost tih stvari i interfejsi tih stvari vremenom će biti sve bolji. ”

Spora nadogradnja Cardana ima velika očekivanja

Cardano je polako gurao svoju mrežu da raste i širi se u globalni ekosistem blokchaina. Mreža je nedavno dostigla prekretnicu od preko 660.000 adresa. Sa ulogom od preko 29 milijardi dolara u sredstva, više od 70% ukupne ponude.

Cardano je takođe nedavno najavljen kao najnoviji projekat koji će biti dodat u fondove Grayscale Investments, kao treći po veličini holding iza bitcoina i ethereuma. ADA je uspela da dostigne novi rekord ove godine od 2,45 dolara pre samo tri meseca. Međutim, u projektu je došlo do stalnog pada cena nakon tržišne korekcije. Međutim, projekat je ostao stabilan na 1,37 USD u vreme pisanja ovog članka.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj članak je dostupan samo u informativne svrhe. Nije ponuđen niti namerava da se koristi kao pravni, poreski, investicioni, finansijski ili drugi savet.