Ethereum i DeFi, a ne Bitcoin, pojačavaju pozajmljivanje Genesis-a

Uprkos bullish tržištu, drugi kvartal Genesis-a bio je najveći kvartal kompanije do sada u smislu porekla.

Ethereum i DeFi, a ne Bitcoin, pojačavajući pozajmljivanje Genesis -a
4 min čitanja

Ethereum i coini za decentralizovano finansiranje (DeFi) podižu kreditno poslovanje Genesis Capital-a na nove visine, prema izveštaju kompanije „Q2 Market Observations“ objavljenom u sredu.

Genesis, koji je u vlasništvu Digital Currenci Group, matične kompanije CoinDesk-a, izvestio je da vidi da se uloga bitcoina menja na tržištu bullish-a. Od kraja 2020. do kraja drugog kvartala, Genesis je video da je dominacija bitcoina u tržišnoj kapitalizaciji opala sa preko 70%na ispod 45%, dok su se eter (ETH) i istaknuti DeFi tokeni udvostručili vrednost za to vreme.

Prema izveštaju Genesis -a, bitcoini činili su 42% knjige kredita kompanije u drugom kvartalu – što je pad od 12 procentnih poena od kraja 2020. – a trgovanje bitcoinima (BTC) je palo na 47% u u drugom kvartalu, sa maksimuma od 80% u prošlogodišnjem četvrtom kvartalu.

Kako DeFi raste i privlači pažnju institucionalnih investitora, tako raste i potražnja za ethereum-om. Hedž fondovi se sve više okreću Genesis-u i drugim zajmodavcima kako bi pozajmili ETH za implementaciju u DeFi protokole.

Taj trend je bio očigledan u drugom kvartalu, kada je kompanija imala 25 milijardi dolara u novim izvorima, što je najveći iznos ikada u tromjesečju. Ova brojka je porasla osam puta u odnosu na godinu dana ranije. Kumulativna vrednost porekla kompanije sada je 66 milijardi dolara od njenog pokretanja 2018.

Izveštaj takođe pokušava da objasni krah kripto tržišta na proleće, kada je došlo do pada bitcoina sa maksimuma od skoro 65.000 dolara u aprilu na 35.000 dolara na kraju prvog kvartala. Tvitovi Teslinog izvršnog direktora Elona Muska o tome da proizvođač automobila više neće prihvaćati bitcoin kao plaćanje, zabrinutost zbog uticaja rudarstva bitcoina na životnu sredinu, „tržište sa opasnim polugama“, regulatorno ispitivanje, „niz negativnih naslova“ i suzbijanje kriptovaluta svi rudari u Kini su pokrenuti „kaskadom likvidacija i iscrpljenih ponuda“.

Genesisov izveštaj takođe gleda na nadogradnju tehnologije, uključujući predstojeću aktivaciju Bitcoin-a Taproot i EIP 1559, što će promeniti način na koji Ethereum naknade funkcionišu. Takođe ističe razvoj proizvoda za skaliranje sloja 2 kao što su Optimism i Arbitrum u DeFi sektoru.

„Napredak na osnovama industrije u kombinaciji sa sve većim interesovanjem tradicionalnih učesnika na tržištu nastaviće da gura sektor napred“, zaključuje se u izveštaju.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj članak je dostupan samo u informativne svrhe. Nije ponuđen niti namerava da se koristi kao pravni, poreski, investicioni, finansijski ili drugi savet.