Philipp Plein postaje prvi veliki modni brend koji prihvata kripto plaćanja

Prodavac će prihvatiti 15 kriptovaluta za kupovinu na mreži i u prodavnici.

Philipp Plein postaje prvi veliki modni brend koji prihvata kripto plaćanja
2 min čitanja

Popularni, globalni brend, nazvana po svom nemačkom dizajneru, ali sa sedištem u Švajcarskoj, prihvatiće 15 kriptovaluta, uključujući bitcoin (BTC) i eter (ETH), saopštila je kompanija u utorak.

Kripto plaćanja će biti prihvaćena u maloprodajnim objektima Philipp Plein-a i na mreži. Brend se udružio sa Coinify, kripto platformom za plaćanje u vlasništvu Voyager Digital.

Kripto plaćanja Philipp Plein-a deo su većeg trenda u modnoj industriji ka usvajanju kriptovaluta, sa istorijskim brendovima kao što je Burberry koji izdaju kolekcionarske NFT-ove i konglomerat luksuznih brendova LVMH koji pilotiraju usluge autentikacije zasnovane na blockchain-u.

Nekoliko luksuznih i kozmetičkih brendova, uključujući časovničare Hublot i Franck Muller, prihvataju kriptovalute za plaćanje.

Često kontroverzni brend, koji je poznat po svojoj vrhunskoj estetici, dugo je bio rani usvajač tehnologije u svetu mode i bio je jedan od prvih brendova koji je razvio internu platformu za e-trgovinu.

„Verujem da su kriptovalute budućnost i moj tim i ja smo se posvetili velikom vremenu i resursima, izvršavajući sve potrebne sistemske izmene da bismo usvojili ovu novu vrstu valute“, rekao je Plein u saopštenju za javnost.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj članak je dostupan samo u informativne svrhe. Nije ponuđen niti namerava da se koristi kao pravni, poreski, investicioni, finansijski ili drugi savet.