Solana dostigla novi ATH, cena od 100 $ na pomolu?

Solana (SOL), deseta najveća kripto valuta po tržišnoj kapitalizaciji nastavila je svoj bullish momentum i ranije danas dostigla još jedan ATH od 84 dolara.

3 min čitanja

Solana je skočila 24% u poslednja 24 sata, čak i kada je kretnja većine kripto tržišta bila nedefinisana, oporavljajući se od jučerašnje korekcije. SOL je bio jedini altcoin u prvih 10 koji je zabeležio dvocifreni dobitak.

Cena SOL -a je pala na 65$ nakon što se ove nedelje suočila sa odbijanjem na nivou od 80$, probivši ključnu podršku od 70 dolara. Međutim, sada kada je konačno osvojila otpor na 80 dolara, altcoin bi mogao težiti ka skoku od još 20% što bi ga dovelo na cenu od 100 dolara.

SOL je treći put u dve nedelje dostigao novi ATH a mesečni dobitak se povećao na preko 160%. Solana se smatra jednim od najbrže rastućih ekosistema i njegovi fanovi ga često nazivaju „ubicom Ethereuma“ zbog sličnosti u njihovim funkcionalnostima. Mreža trenutno ima preko 400 programera koji aktivno rade kako bi bili najbolji izbor za Dapps i NFT projekte.

Može li Solana do 100 dolara ili sledi korekcija?

Solana je zajedno sa ostatkom kripto tržišta u avgustu izgradila bullish trend. Međutim, Solana je uspela da napreduje čak i tokom sveukupnog povlačenja tržišta, ali je pitanje koliko dugo može da održi taj momentum.

Čini se da je 100 dolara sledeća meta SOL bullova ako im ne ponestane kapitala jer su se počeli pojavljivati znakovi preokreta trenda. Nakon rasprodaje 24. avgusta usledila je korekcija u kojoj je cena pala na nedeljni minimum od 65 USD. Solana je prikupila snage da prevaziđe barijeru od 80 dolara i ako sentimentalnost na tržištu ostane bullish, 100 dolara deluje kao realna cena za dostizanje.

Čini se da se ostatak kripto tržišta odlučio da trenutno predahne dok se oporavlja od jučerašnje korekcije. Cena Bitcoina (BTC) porasla je iznad ključnog nivoa od 47.000 dolara, dok je Ethereum (ETH) uspeo da obezbedi svoju poziciju iznad 3.100 dolara.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj članak je dostupan samo u informativne svrhe. Nije ponuđen niti namerava da se koristi kao pravni, poreski, investicioni, finansijski ili drugi savet.