‘Vuk sa Vol Strita’ predviđa skok Bitcoina i Ethereuma do kraja godine

Zloglasni trgovac po kojem je napravljen film „Wolf of Wall Street“, Jordan Belfort, dao je svoja optimistična predviđanja za cene Bitcoina i Ethereuma.

3 min čitanja

U opsežnom intervjuu za CoinDesk, Belfort je primetio da veruje da bi „masivni“ propisi u prostoru kriptovaluta mogli biti korisni za Bitcoin, Ethereum i stablecoin-e, a dodatni strah od propisa je pogrešan. On je ukazao na regulatore koji krote tržište bezvrednih obveznica i njegov rast nakon što se to dogodilo.

Osvrćući se na vodeći stablecoin – Tether, Belfort je udvostručio svoju dugogodišnju kritiku kriptovalute, tvrdeći da je to prevara i da je „šokiran“ koliko je malo pravnih radnji do sada preduzeto u vezi sa USDT.

Stabilni novčić sada ima preko 61 milijardu tokena u opticaju, a kako je izdavanje novih coin-a eksponencijalno raslo sa rastom cena BTC -a, Belfort je nagovestio da bi se mogli stvoriti novi coin-i za pumpanje kripto valute. 2018-te, Belfort je rekao da sumnja da je USDT „velika prevara“ koja se koristila za podizanje cene BTC -a.

Neki akademici su došli do sličnih zaključaka, dok su se drugi razlikovali od njih. Tether i njegova kompanija Bitfinex uvek su negirali da su umešani u bilo kakvu manipulaciju tržištem i rekli su da se „izdavanja ne mogu koristiti za povećanje cene Bitcoina ili bilo kog drugog novčića/coina na Bitfinex“.

Tokom intervjua, Belfort je takođe kritikovao nerealne ciljne cene i za Bitcoin i za Ethereum, rekavši da se oni koriste za dizanje buke i da su isključeni iz bullish situacije za kripto valute. Napomenuo je da poseduje obe valute i veruje da BTC „definitivno ima velike šanse da se na njega gleda kao na digitalno zlato“.

Prema njegovim rečima, do kraja godine vidi cenu BTC-a između 45.000 i 70.000 dolara, a ETH između 3.700 i 4.500 dolara. Ranije ove godine, Belfort je predvideo da će se BTC povećati na 100.000 dolara nakon što je promenio svoj ranije kritički stav.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj članak je dostupan samo u informativne svrhe. Nije ponuđen niti namerava da se koristi kao pravni, poreski, investicioni, finansijski ili drugi savet.