Walmart počeo da uvodi Bitcoin bankomate

Maloprodajni gigant je za sada postavio Bitcoin bankomate u više od 200 svojih objekata.

3 min čitanja

Walmart, najveća svetska maloprodajna kompanija, dozvoljava kupcima da kupuju Bitcoin u 200 svojih prodavnica u SAD.

Kupci mogu da kupe kripto valutu na mašinama Coinstar u velikim prodavnicama. 

„Coinstar, u partnerstvu sa Coinme-om, pokrenuo je projekat koji omogućava svojim klijentima da koriste gotovinu za kupovinu Bitcoina“, rekla je direktorka za komunikacije Walmarta, Molly Blakeman za CoinDesk. „Postoji 200 Coinstar kioska koji se nalaze u Walmart prodavnicama širom Sjedinjenih Država koji su deo ovog pilot projekta.“

Coinstar je najpoznatiji po tome što omogućava potrošačima da razmene kripto za papirni novac ili poklon kartice. Kupovina Bitcoina je podržana od strane Coinme – kripto novčanika i firma za plaćanje koja je specijalizovana za BTC bankomate (BTM).

Nakon ubacivanja novca u mašinu, izdaje se papirni vaučer. Sledeća faza uključuje postavljanje Coinme naloga i prolazak provere poznavanja svog klijenta (KYC) pre nego što se vaučer može iskoristiti. Mašina naplaćuje naknadu od 4% za kupovina Bitcoina, a 7% za razmenu gotovine, prema web stranici Coinstar.

Bitcoin bankomati u porastu

Industrija bankomata kripto valuta se širi sve bržim tempom. Coinstar je najavio planove da udvostruči svoju flotu od 3.500 Coinme bankomata usred velikog interesovanja.

Coinstar, koji je počeo da nudi usluge kupovine Bitcoina sa Coinme-om početkom 2019. godine, nedavno je dodao 300 mašina koje podržavaju BTC transakcije u Winn-Dixie, Fresco y Más, Harveys i drugim prodavnicama širom Floride.

Walmart, koji se dugo smatrao prekretnicom u uvođenju kripto finansijskih usluga u svakodnevni život, predstavlja još jedan korak napred – čak i ako je pilot projekat sa 200 bankomata mali korak za kompaniju sa 4.700 prodavnica i tržišnom kapitalizacijom od 409 milijardi dolara.

Izjava o odricanju odgovornosti: Ovaj članak je dostupan samo u informativne svrhe. Nije ponuđen niti namerava da se koristi kao pravni, poreski, investicioni, finansijski ili drugi savet.